Retket Loppukiriin ja Ouluun

Loppukirissä

Lokakuun lopulla 2009  Saarijärven Seudun Asumisoikeusyhdistys, Omatoimi; järjesti matkan Helsinkiin tutustumaan Loppukirin asuinyhteisöön Samalla käytiin katsomassa puukerrostaloja Lauttasaaressa ja Viikissä. Matkan pääkohde oli Loppukiri, josta haettiin ratkaisumalleja Saarijäven keskustaan Sivulanpellolle rakennettavaan asuinyhteisötaloon. Asuntoratkaisujen lisäksi retkeläiset saivat rautaisannoksen tietoa asuinyhteisön toiminnasta.

Aivan keskeistä Loppukirissä on vapaaehtoinen yhdessä tekeminen, Talo toimii asukkaiden laajennettuna kotina ylläpitotöineen ja ruokailuineen. Tarkemmin yhteisön toimintaan voi tutustua Loppukirin omilla sivulla. Lisää kuvia retkigalleriassa. Klikkaa tästä.

Oulussa 10.5. -10

Omatoimi järjesti retken oluun keväällä 2010. Retkellä oli mukana Saarijärven kaupungin johtoa, luottamushenkilöitä, Omatoimen jäseniä sekä muita asiasta kiinnostuneita. Perillä puurakentamista yliopiston tiloissa esitteli tekniikan tohtori ja arkkitehti Markku Karjalainen. Esittelyn jälkeen hän toimi oppaana kahdessa  Oulun puurakennuskohteessa. Kuvia Oulun puurakennuskohteista saat esille tästä

Perillä tutustuttiin ensin Viikin puukerrostaloihin

Loppukirin toimintaa retkeläisille esittelivät Marja Dahström oik. ja Ritva Reinbolt